Chili Sin Carne

Co je Chili Con Carne? Zdá se, že většina lidí ho už vyzkoušela nebo o něm alespoň slyšela. Příběh tohoto mexického pokrmu je velmi zajímavý. Název pochází ze Španělska, ale samotný pokrm vznikl v Texasu, ale inspiroval se Mexikem. Matoucí… Komu tedy patří?

Texasané prohlásili chilli za své a dokonce z něj udělali oficiální pokrm Texasu. Hlavní myšlenka tohoto receptu byla určena lidem, kteří se vydali na cesty a potřebovali si něco uvařit v hrnci nad ohněm.

Původní recept se skládá z masa, ale naše verze veganského Chili Con Carne, známého také jako Chili Sin Carne (Chili bez masa), je velmi snadný recept na rychlé jídlo nebo neformální večeři s přáteli a rodinou.

P.s Texaští fanatici chilli tvrdí, že přidávat do chilli fazole je nezákonné. Ale protože je to Chili Sin Carne, máme rádi tu bílkovinu navíc :)!

Postup:

NATURLI‘ Shape ME! Mleté osmahněte na oleji , přidejte chilli a kmín.

Čerstvou chilli papričku nakrájejte a přidejte k fazolím (nezapomeňte z nich nejprve scedit vodu) a nakrájeným rajčatům. Přidejte zeleninový bujón a podle chuti osolte a opepřete. Nechte vařit.

Podávejte s chlebem.

Tento snadný a rychlý recept na Chili Sin Carne bude skvělým doplňkem vašeho veggie guláše. Pokud máte po ruce trochu času navíc, můžete chilli nechat v hrnci pomalu vařit ještě 10-20 minut, což vašemu pokrmu dodá více chuti.

Postup je vlastně podobný jako u receptu na boloňské špagety, kde můžete použít i naše. Oba recepty jsou snadné a vhodné pro celou rodinu!